Easymedical, Medical Story si Telemedicina prin pandemia COVID-19. Inca un beneficiu determinat de coronavirus

GM5 Medical va propunem integrarea activitatii medicale din centrele dumneavoastre de sanatate cu o platforma matura dedicata acestui tip de activitate, platforma sigura, rapida, complexa in informatiile pe care le poate gestiona dar in acelasi tim usor de utilizat. Atat de usor de utilizat pe cat si numele ei: EasyMedical

Pandemia provocata de coronavirus a fost si inca este o piatra grea de incercare a intregii umanitati. Anul 2020 se pare ca a venit cu fortarea societatii sa gaseasca mai repede, cu mult decat in alte situatii, a unor solutii viabile pentru a trai si activa cat se poate de sigur si eficient in conditii de distantare sociala.

Printre realizarile bune ale acestui timp se numara acceptarea si dorinta de utilizare normala a platformelor de telemedicina.

Daca pana deunazi, relatia pacient-medic in Romania era una aproape strict “de contact”, pandemia a demonstrat ca totusi, exista pentru situatii limita si posibilitatea unei relatii profesionale acceptabile medic-pacient in mediul virtual.

Deoarece distantarea sociala a impus practic maximizarea utilizarii telemedicii in toate situatiile de sanatate posibile, majoritatea centrelor medicale au adaugat telemedicina la optiunile lor de servicii medicale sau si-au perfectionat solutiile deja existente.

Folosind tehnologia existenta si dispozitivele smart care majoritatea oamenilor le au la indemana, practica medicala via Internet, telemedicina, poate duce la diagnosticare si tratament rapid si eficienta ingrijirii pacientului toate cu reducerea stresului acestuia.

Fara sa mai fie nevoiti sa “calatoreasca” la cabinetul sau clinica unui medic, pentru multe afectiuni de sanatate pacientii pot fi consultati “prin ecranul” calculatorului sau al unui telefon sau tablete smart.

In aceasta perioada de pandemie, pacientii nu au putut sau chiar nu au vrut sa mearga la o consultatie medicala direct la cabinetul unui medic. Chiar daca ar fi putut merge, cati oare si-au dorit sa ajunga intr-o sala de asteptare unde nimeni nu garanteaza ca ar putea sa se infecteze cu acest coronavirus de temut?

Altceva este cu telemedicina. Avand la indemana un echipament care sa permita pacientului navigarea pe internet, acestia de acasa pot chiar arata in siguranta deplina anumite parti ale corpului medicului pentru ca acesta sa poata stabili un diagnostic sau investigatii ulterioare necesare.

Medicul poate sa recomande un tratament si poate daca este cazul sa emita chiar si o reteta pentru medicamente.

Inainte de COVID-19, telemedicina parea a fi un lux dar acuma se pare ca poate deveni noul normal.

Multe din vizitele la un medic ale unui pacient se pot limita doar la telemedicina si pe viitor. Vizita directa fiind stabilita probabil dupa vizita virtuala.

Inca din primul moment al instaurarii conditiilor de distantare sociala, echipa de dezvoltatori a platformei medicale Easymedical au depus un efort sustinut pentru a integra in aceasta platforma functia de telemedicina.

Easymedical a “primit” o extensie de telemedicina lansata sub numele “Medical Story”, un nume numai bun pentru a explica in doua cuvinte ca aceasta platforma are capacitatea de a gestiona istoria medicala a oricarui pacient inscris.

GM5 Medical recomanda platforma Medical Story impreuna cu Easymedical asigura intregul flux al datelor personale, medicale si financiare aferente procesului desfasurarii unor investigatii medicale.

Pacientul si medicii lui au acces securizat si portabil pe orice echipament conectat la Internet. Totul intr-un singur loc in Cloud: programarea pacientului la investigatii medicale, plata on-line a serviciilor daca este cazul, incarcarea dosarului de sanatate electronic cu documente fotografiate sau scanate care sa ajute medicii la o informare usoara si corecta asupra anamnezei pacientului, consultatia de telemedicina, obtinerea scrisorilor medicale, obtinerea rezultatelor investigatiilor medicale, obtinerea recomandarilor medicale si a retetelor pentru medicamente si inca multe altele.

Platforma Easymedical este o platforma care sustine digital activitatile medicale din spitale, policliniciclinici sau cabinete individuale. Are module specializate pentru laboratoare, imagistica medicala, spitalizare si farmacie. Modulele de management si financiar integrate asigura o monitorizare si un audit eficient al proceselor derulate.

Daca aveti deja sau nu o platforma similara, contactati-ne sa aflam daca nu va putem ajuta sa eficientizam transformarea digitala din spitalul, policlinica, clinica sau cabinetul medical administrat de dumneavoastra!

Este Easymedical solutia? Echipa GM5 Medical va oferi suportul maxim si experienta de doua decenii pentru a afla raspunsul!

contact@gm5.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *